Dieren

Dieren in Bonaire’s bossen

Bonaire Vakantiereizen

Dieren in Bonaire’s bossen: een verrassende diversiteit

Bonaire, een prachtig eiland in het Caribisch gebied, staat bekend om zijn adembenemende stranden en indrukwekkende onderwaterwereld. Maar wist je dat dit eiland ook een rijke diversiteit aan dieren herbergt in zijn bossen? Laten we enkele van deze fascinerende wezens ontdekken.

1. De Geelbuikpapegaai (Amazona barbadensis) – Parrot Chachá
Deze helder gekleurde vogel is een van de meest iconische diersoorten op Bonaire. Met zijn gele buik, groene verenkleed en een opvallende rode staart is de Geelbuikpapegaai echt een lust voor het oog. Helaas is deze papegaai met uitsterven bedreigd en wordt hij nu beschermd in het Washington Slagbaai National Park.

2. De Slangenhalsvogel (Anhinga anhinga) – Kibra Hasi
Deze elegante vogel staat ook wel bekend als “kroonduiker” vanwege de manier waarop hij onder water duikt op zoek naar vis. Met zijn lange nek en puntige snavel is de Slangenhalsvogel een meesterlijke visser. Je kunt hem vaak tegenkomen bij de verschillende mangrovebossen op Bonaire.

3. De Witstaarthert (Odocoileus virginianus) – Bòi Leu Blanku
Hoewel het Witstaarthert oorspronkelijk niet op Bonaire voorkwam, is het nu de enige in het wild levende hertensoort op het eiland. Met zijn grote witte staart en imposante geweien gaat hij majestueus door de bossen. Een ontmoeting met dit prachtige dier is een echt cadeautje voor natuurliefhebbers.

4. De Bonaireana-parkiet (Aratinga pertinax bonairensis) – Prikichi
Deze kleine parkiet, beter bekend als “Prikichi”, is een speels en kleurrijk wezentje dat je met zijn aanstekelijke gekwetter en levendige persoonlijkheid betovert. Ze vliegen in grote groepen door de bossen en leveren vaak een vermakelijk schouwspel op.

5. De Caribische flamingo (Phoenicopterus ruber) – Chogogo
We kunnen niet praten over Bonaire’s bossen zonder de majestueuze Caribische flamingo te noemen. Met zijn prachtige roze verenkleed en lange, slanke poten is de flamingo een symbool geworden voor het eiland. Het Pekelmeer, een belangrijk natuurgebied in het zuiden van Bonaire, herbergt één van ‘s werelds grootste broedkolonies van flamingo’s.

Bonaire’s bossen zijn niet alleen de thuisbasis van deze vijf prachtige dieren, maar ook van vele andere unieke en interessante soorten. Denk aan de Curaçaose eekhoorn, Grote oranje vleermuis, Groene leguaan en Bruine pelikaan. Het behoud van deze biodiversiteit is van groot belang en verschillende natuurbeschermingsorganisaties werken samen om deze dieren te beschermen en hun leefgebied te behouden.

Dus, de volgende keer dat je naar Bonaire gaat, vergeet dan niet om ook een wandeling te maken door de bossen van dit prachtige eiland. Je zult versteld staan van de diversiteit en schoonheid van de dierenwereld die er te vinden is.

Rate this post

Bonaire