Dieren

Bijzondere fauna van Bonaire

Bonaire Vakantiereizen

Bonaire, een klein eiland gelegen in het Caribisch gebied, staat bekend om zijn prachtige natuur en bijzondere flora en fauna. In dit artikel richten we ons specifiek op de unieke fauna die te vinden is op dit eiland. Hieronder volgen enkele bijzondere dieren in Bonaire, inclusief hun Nederlandse benamingen.

1. De Geelbuikglasvlinder (Caligo memnon)

De Geelbuikglasvlinder is een indrukwekkende vlindersoort die voorkomt op Bonaire. Met zijn grote, felgekleurde vleugels trekt hij zeker de aandacht. In het Nederlands wordt deze vlinder ook wel de Gele Tigervlinder genoemd.

2. De Caribische flamingo (Phoenicopterus ruber)

Geen artikel over de fauna van Bonaire is compleet zonder de vermelding van de Caribische flamingo. Deze majestueuze vogel met zijn kenmerkende roze kleur is een iconische verschijning op het eiland. In het Nederlands noemen we deze vogel simpelweg de Flamingo.

3. De Kruipdieren van het eiland

Bonaire herbergt ook verschillende kruipende dieren, waaronder enkele uiterst interessante reptielen. Denk bijvoorbeeld aan de Landleguaan (Cyclura cornuta), in het Nederlands ook wel de Rotsleguaan genoemd. Deze grote hagedis is uniek voor Bonaire en heeft kenmerkende hoornachtige schubben op zijn kop.

Een ander opvallend reptiel dat je op Bonaire kunt tegenkomen, is de Groene Leguaan (Iguana iguana). In het Nederlands staat deze leguaan ook wel bekend als de Gewone Groene Leguaan.

4. De Zeeleven rondom Bonaire

Het zeeleven van Bonaire is minstens zo indrukwekkend als het landleven. Het eiland is een paradijs voor duikers en snorkelaars vanwege de prachtige koraalriffen en de diverse vissoorten die er te vinden zijn. De Blauw Gekroonde Koraalvlinder (Chaetodon lunulatus) is een kleurrijke vis die je vaak kunt bewonderen tijdens een duik op Bonaire.

Ook de Gevlekte Adelaarsrog (Aetobatus narinari) is een veelvoorkomende zeedierensoort rondom het eiland. Met zijn grote vleugels en gevlekte huid is deze rog een imposante verschijning in het water.

Bonaire herbergt nog vele andere bijzondere diersoorten, zowel op land als in de zee. Het eiland is een waar paradijs voor natuurliefhebbers en biedt talloze mogelijkheden om deze bijzondere fauna van dichtbij te ontdekken.

Bonaire