Steden

Steden in Bonaire: Dorp Pariba

Bonaire Vakantiereizen

Steden in Bonaire: Dorp Pariba

Pariba, ook wel bekend als Rincon, is een van de meest pittoreske steden in Bonaire. Gelegen in het noorden van het eiland, is dit historische dorp rijk aan tradities en cultuur. Met zijn charmante straatjes en kleurrijke gebouwen is Pariba een must-see bestemming voor toeristen die Bonaire bezoeken.

Het dorp Pariba heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de 16e eeuw, toen de Spanjaarden hier voor het eerst arriveerden. De naam “Pariba” betekent letterlijk “boven” in het Papiaments. Het verwijst naar het feit dat Pariba hoger gelegen is ten opzichte van het nabijgelegen stadje Antriol. Deze geografische ligging biedt bezoekers een prachtig uitzicht op de omringende landschappen.

Een van de meest opvallende kenmerken van Pariba zijn de Nederlandse koloniale gebouwen die nog steeds goed bewaard zijn gebleven. Deze architectuur toont de invloed van de Nederlandse kolonisten die zich hier vestigden en het gebied ontwikkelden. Sommige van deze historische gebouwen zijn omgebouwd tot charmante guesthouses, waar toeristen kunnen verblijven en genieten van de traditionele lokale gastvrijheid.

In het dorp Pariba vind je ook de oudste kerk van Bonaire, genaamd de Santa Ana Kerk. Deze kerk, gebouwd in 1846, is een belangrijke historische en religieuze site in Bonaire. Elk jaar op 26 juli wordt hier het traditionele Dia di Rincon gevierd, een kleurrijk festival dat de lokale cultuur en tradities in ere houdt. Tijdens dit festival kunt u genieten van live muziek, dansvoorstellingen en culinaire lekkernijen.

Naast de traditionele cultuur biedt Pariba ook tal van buitenactiviteiten voor avontuurlijke bezoekers. Het nabijgelegen Nationaal Park Washington Slagbaai biedt prachtige wandelpaden en adembenemende uitzichten op de natuurlijke schoonheid van Bonaire. Bezoekers kunnen ook genieten van snorkel- en duikexcursies in de kristalheldere wateren rond het eiland, die bekend staan om hun prachtige koraalriffen.

Pariba staat bekend om zijn gastvrije sfeer en vriendelijke bevolking. Het is een stad waar de lokale bevolking nog steeds tradities en ambachten in stand houdt, zoals het maken van handgeweven manden en het spinnen van katoen. Bezoekers hebben de mogelijkheid om deze ambachten van dichtbij te ervaren en zelfs enkele souvenirs te kopen om mee naar huis te nemen.

Met zijn rijke geschiedenis, adembenemende landschappen en levendige cultuur is een bezoek aan Pariba een unieke ervaring die je niet mag missen tijdens je verblijf op Bonaire. Dompel jezelf onder in de schoonheid en charme van dit historische dorp en laat je betoveren door de warmte en gastvrijheid van de lokale bevolking.

Bonaire